Hoe de Belgische werknemers hun administratieve taken online uitvoeren

De mobiele toepassingen maken tegenwoordig integraal deel uit van het dagelijks werk van het personeel. Toch worden nog altijd 6 administratieve taken op 10 offline uitgevoerd.

post-image-3

De mobiele toepassingen maken tegenwoordig integraal deel uit van ons dagelijks leven en ons werk. Gemiddeld raadplegen wij onze telefoons bijna 50 keer per dag (2018 Global Mobile Consumer Survey, Deloitte). Nochtans verklaren heel wat werknemers in België dat zij zelf geen administratieve taken kunnen uitvoeren op het mobiele toestel en die daarom offline blijven doen.

Erger nog: 6 taken op 10 worden nog altijd op papier uitgevoerd. Slechts 4% van de administratieve HR-taken kan op mobiele toestellen uitgevoerd worden, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door HR SD Worx.

De verlofaanvragen worden nog het vaakst digitaal gedaan (64%): 46% doet het via een vast toestel, 6% enkel via een mobiel toestel en 12% via een combinatie van beiden. Voor taken die voor alle werknemers van toepassing zijn, zoals het aanvragen van verlof of het voorleggen van een doktersattest, worden de mobiele toestellen het vaakst gebruikt.

Nog een interessante vaststelling: 36% van de Belgische werknemers kan online professionele verplaatsingen aanvragen en organiseren. Dat is de laagste score van alle landen die aan het onderzoek deelnamen (tegenover 55% in het Verenigd Koninkrijk). Daartegenover kan 46% van de ondervraagde personen in België zijn onkostennota online indienen, tegenover 33% van de werknemers in Duitsland.

Er bestaan dus nog tal van mogelijkheden voor mobiele apps in de werkomgeving.

 

Show More
Back to top button
Close
Close