Een Europese prijs voor de kampioenen in veiligheid

De Europese Commissie heeft een nieuwe Award in het leven geroepen om bedrijven te belonen die zich onderscheiden door de veiligheid van hun producten. De kandidaturen zijn geopend.

post-image-3

De Europese Commissie roept bedrijven -groot en klein- opp om hun kandidatuur in te dienen om zo kans te maken een award te winnen in een van de categorieën van online verkochte producten en producten voor kinderverzorging. De winnaars zullen hun prijs ontvangen uit handen van de Europese Commissaris, belast met de bescherming van de gebruikers, Věra Jourová, later dit jaar in september.

Deze nieuwe Award moet bedrijven erkennen die de veiligheid van hun producten centraal stellen bij hun activiteiten, en verder gaan dan de Europese vereisten op dat gebied. De prijs is dus bestemd voor bedrijven die innoveren en investeren om hun producten en diensten nog veiliger te maken, en zo de normen voor de bescherming van de consument in heel Europa nog versterken.

Dit jaar kunnen bedrijven hun kandidatuur indienen in twee categorieën: bedrijven die online verkopen en bijzondere zorg besteden aan de veiligheid van hun producten; en bedrijven die van de veiligheid van kinderen hun absolute prioriteit maken - deze bedrijven kunnen zich kandidaat stellen voor deze award.

"Wij zijn op zoek naar best practices en de beste procedures, bijvoorbeeld wanneer het erom gaat om gevaarlijke producten terug te roepen of die te ontdekken nog voor zij in de verkoop gebracht worden", aldus Věra Jourová.

De Europese Commissie zal in het totaal 12 prijzen uitreiken: 6 voor de "online verkochte producten` en 6 voor "artikels voor kinderverzorging". De winnaars zullen hun prijs ontvangen uit handen van commissaris Jourová tijdens een ceremonie in Brusel in september. Zij zullen de gelegenheid hebben om hun ideeën en best practices te delen tijdens hun speech.

Om zich kandidaat te kunnen stellen, moeten de bedrijven gevestigd zijn in een van de 31 landen van de Europese economische ruimte (de 28 EU-lidstaten plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).

Het behalen van een award zal brede erkenning betekenen voor de bedrijven, hun reputatie versterken en hen de gelegenheid bieden om zich als koploper in de industrie van productveiligheid te positioneren.

Bedrijven kunnen vanaf heden tot 7 april 2019 hun kandidatuur indienen op:https://product-safety-award.eu/en

 

Show More
Back to top button
Close
Close