Recordresultaat voor Lenovo

De computergigant noteert zijn hoogste kwartaalomzet in vier jaar, en een recordwinst. In België behoudt Lenovo zijn tweede plaats als PC-verkoper op een markt aangedreven door de KMO. Een analyse.

post-image-3

Lenovo Group heeft voor zijn derde fiscaal trimester van 2018 de hoogste cijfers bekendgemaakt in vier jaar: 14 miljard dollar, wat een stijging is met 8,5% jaar op jaar. Het bedrijf kondigde ook een recordwinst aan van 350 miljoen dollar, wat een stijging is met 133 miljoen dollar, die alle afdelingen van de groep ten goede kwam.

Maarten Guijt, General Manager Lenovo Benelux over de resultaten voor België: "Volgens de laatste plaatselijke resultaten behouden wij een stabiele groei in de hele pc-sector in de Benelux, en blijven wij op de tweede plaats staan. Onze activiteit profiteert vooral van de groei op de KMO- en consumentenmarkt, waardoor wij onze tweede plaats konden behouden en in de hele pc-sector een groei neerzetten van 3,3% tegenover het vorige jaar".

Op de Belgische KMO-markt gaat Lenovo met 4,5% vooruit op jaarbasis, en brengt zo zijn marktaandeel op 19,4%, terwijl het computerbedrijf in het consumentensegment een groei neerzette van 4,8%.

"Wij zullen ons blijven focussen op een stabiele en winstgevende groei, terwijl wij ook onze positie verstevigen in belangrijke groeidomeinen zoals de Chromebooks en openbare sector", zo besluit Maarten Guijt.

Show More
Back to top button
Close
Close