Tal van bedrijven getroffen van cryptocurrency mining aanvallen

Niet minder dan 37% van de bedrijven werden in het voorbije jaar getroffen door aanvallen van cryptocurrency mining, zo blijkt uit het laatste beveiligingsrapport van Checkpoint. Vooral mobiele toestellen zijn het doelwit. Dit moet u weten om u te beschermen tegen de nieuwe dreigingen.

post-image-3

Het nieuw rapport van Checkpoint stipt aan dat elke week nog altijd 20% van de bedrijven wereldwijd slachtoffer wordt van cryptocurrency mining aanvallen. Dit percentage moet vergeleken worden met de 33% van de bedrijven die getroffen werden door mobiele malware en de 4% getroffen door ransomware in de voorbije 12 maanden.

Het onderzoek belicht de belangrijkste tactieken die cybercriminelen gebruiken om bedrijven uit de hele wereld en uit alle sectoren aan te vallen. Het biedt cyberbeveiligingsprofessionals en leidinggevenden ook de informatie die ze nodig hebben om hun bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen en bedreigingen van de vijfde generatie.

Het rapport focust zich op 4 cryptocurrency mining extractors die het landschap van de malware domineerden en maar liefst 37% van de bedrijven wereldwijd getroffen hebben in 2018. Ondanks de waardedaling van de cryptocurrencies blijft nog altijd elke week één bedrijf op vijf slachtoffer van dit soort aanval. De extractoren van cryptomunten zijn ook geëvolueerd: zij exploiteren zwakke plekken en omzeilen sandboxen en beveiligingsproducten, om hun infectiegraad nog te verhogen.

Nog een punt dat het rapport onderlijnt: mobiele toestellen zijn een populair doelwit. 33% van de bedrijven wereldwijd werd getroffen door mobiele malware, en de drie belangrijkste soorten malware richten zich op het Android besturingssysteem. Vooraf in de toestellen geïnstalleerde mobiele malware, en ook apps die in de App stores te verkrijgen waren, waren in werkelijkheid vermomde malware.

Bots zijn de derde meest verspreide soort malware, vermits die maar liefst 18% van de bedrijven getroffen hebben (DDoS-aanvallen).

Toch nog een troost: het rapport wijst op de daling van het aantal ransomware-aanvallen: hun gebruik is in 2018 fors gedaald, en amper 4% van de bedrijven wereldwijd werd getroffen.

Show More
Back to top button
Close
Close