Fortinet gaat voor samenwerking en innovatie om cybercrime te bestrijden

De expert op het gebied van geautomatiseerde cybersecurity-oplossingen heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan het Center for Cybersecuritery van het World Economic Forum. Een nieuwe smeltkroes die inzet op de samenwerking tussen verschillende organisaties als onderdeel van haar missie om grote bedrijven te beveiligen.

post-image-3

"Fortinet is de eerste cybersecurity-speler onder de stichtende leden van het Center for Cybersecurity van het World Economic Forum om op wereldschaal met toonaangevende organisaties samen te werken tegen de cybersecuritybedreigingen", aldus  Ken Xie, oprichter, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Fortinet.

Volgens het bedrijf is het absoluut noodzakelijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van infrastructuren die van vitaal belang zijn (energie, water, transport, enz.) te garanderen evenals van hun dienstverlening aan de bevolking.

Deze infrastructuren maken gebruik van een industriële informatica, de zogenaamde "Operational Technology (OT)", die  een belangrijk doelwit is voor criminelen, aangezien deze technologieën steeds meer gekoppeld worden aan traditionele IT-systemen. Hierdoor zijn de cybercriminelen in staat om grotere populaties of economieën aan te vallen.

 

Show More
Back to top button
Close
Close