Sharp beste verkoper van printers in Europa

Van juli tot september 2018 was Sharp Electronics Europe de fabrikant van kantoormateriaal die de verkoop van zijn printers het hardste zag stijgen.

post-image-3

Het Japanse bedrijf meldt uitstekende verkopen van printers in het derde trimester 2018. Volgens IDC is het aantal multifunctionele printers (MFP) dat Sharp verkocht gestegen met 22% in vergelijking met hetzelfde trimester vorig jaar. IDC vermeldt dat de groei van Sharp in waarde (omzetcijfer per eenheid) 18% bedroeg, wat Sharp bij de eerste drie ondervraagde fabrikanten zet.

"De cijfers tonen aan dat Sharp sterker geworden is, terwijl de markt in het algemeen een lichte daling kende. Wij zagen hoe Sharp zich ontwikkelde op alle domeinen, in het bijzonder bij de verkoop van A3 kleurentoestellen, en ook geografisch: in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk", zei Phil Sargeant, Program Director, Imaging and Hardcopy Devices and Document Solutions, European Region bij IDC.

Pieter Plested, Director Information Systems bij Sharp Europe, reageert op de succesvolle verkoop van de fabrikant: "Wij hebben hard gewerkt om toestellen te maken die draaien rond productiviteit en veiligheid, zodat het succes van onze klanten ook ons ten goede komt. Wij beschouwen deze resultaten als een erkenning van ons nieuw A3-gamma en de lancering van onze nieuwe A4-apparaten. Al onze nieuwste modellen beschikken over dezelfde intuïtieve interface. Zo hebben de gebruikers en de IT-dienst dezelfde ervaring, ongeacht het toestel dat de klant gekozen heeft".

Ter herinnering: de rapporten van IDC zijn gebaseerd op de verkoopcijfers die de voornaamste fabrikanten van kantoortoestellen verschaffen.

 

Show More
Back to top button
Close
Close