Eén bedrijf op drie besmet door crypto-miners

Al een jaar lang staat de crypto-miner Coinhive bovenaan de ranglijst met de populairste malware op het web. In de voorbije twaalf maanden heeft die wereldwijd bijna één bedrijf op drie besmet, zo blijkt uit "The Global Threat Index" van Check Point.

post-image-3

Het laatste internationale klassement van de dreigingen, gepubliceerd door Check Point Software, toont aan dat het botnet Emotet nu in de Top 10 staat van de Index, nadat wetenschappers vaststelden hoe die zich verspreidde via verschillende campagnes, waaronder die van Thanksgiving.

Die laatste bestond uit het verzenden, vermomd als Thanksgiving kaartjes, van malware spam-mails met als onderwerp van de mail "beste wensen" of "gelukwensen met Thanksgiving" ("Thanksgiving day wishes", "Thanksgiving wishes", "Thanksgiving day congratulation!"). Mails die vergezeld waren van malware bijlagen, die de naam van bestanden droegen die naar Thanksgiving verwezen, om zo het botnet verder te verspreiden en andere malware en malware campagnes uit te rollen. Wat ertoe geleid heeft dat de wereldwijde impact van het Emotet botnet 25% zwaarder woog dan in de maand oktober 2018.

Tegelijkertijd vierde de crypto-miner Coinhive zijn eerste verjaardag als koploper van de internationale index van dreigingen, een plaats die hij sinds december 2017 inneemt. In die twaalf maanden heeft hij op zijn eentje een impact gehad op 24% van de bedrijven wereldwijd, terwijl crypto-mining malware een globale impact heeft van 38%.

Show More
Back to top button
Close
Close