Microsoft wil dat jongeren het computervirus te pakken krijgen

De computerreus wil 10.000 kinderen in België het programmeren en artificial intelligence laten ontdekken, samen met zijn partners.

post-image-3

Microsoft België lanceert DigiKids, een initiatief dat digitale vaardigheden wil onderwijzen aan kinderen en hen wil inspireren om een wetenschappelijke richting te volgen die hen de essentiële bekwaamheden voor hun professionele toekomst bijbrengt. Samen met zijn partnernetwerk wil Microsoft 10.000 leerlingen per jaar een inleiding in code en artificiële intelligentie geven.

Digikids zal in het begin plaatshebben op de site van de luchthaven, bij Microsoft. Brussels Airport wordt zo een hub van "digitale vaardigheden". De NMBS en Brussels Airport zullen zorgen voor resp. het transport van de deelnemers naar de scholen en een geleid bezoek achter de schermen van de luchthaven.

Vandaag gaan een dertigtal kinderen van de stedelijke basisschool Omnimundo uit Antwerpen naar Microsoft, om er de eerste Digikids-sessie te volgen. Dit initiatief wil de basisprincipes van artificiële intelligentie en programmeren aanleren aan 10.000 kinderen van Belgische scholen.

"Creativiteit, samenwerking en code zijn drie essentiële vaardigheden die bij kinderen ontwikkeld moeten worden om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst", zo let Didier Ongena uit, General Manager van Microsoft België en Luxemburg.

Microsoft BeLux zal elke vrijdag van het schooljaar een DigiKids-les geven in zijn nieuwe Microsoft Home lokalen, die op de luchthaven van Zaventem gelegen zijn. Microsoft wil zo tweeduizend leerlingen per jaar verwelkomen in een klaslokaal dat speciaal hiervoor gebouwd werd.

De leraren worden aangespoord om actief deel te nemen aan de sessies, samen met hun leerlingen, om zo op hun beurt DigiKids in hun school te kunnen geven. Microsoft zal bovendien de leden van zijn netwerk in België opleiden zodat zij op hun beurt nog eens 8.000 kinderen per jaar kunnen onderwijzen.

 

 

Show More
Back to top button
Close
Close