Hoe het digitale de videobewaking bij het openbaar vervoer revolutionair verandert

De uitrol van videobewakingsoplossingen bij het openbaar vervoer is de laatste jaren snel gestegen. En het brengt een versterking mee van het beveiligingsniveau in de steden, zo meent een recent rapport van de UITP. Een analyse.

post-image-3

De veralgemening van digitalisering tussen 2015 en 2018 leidt tot een belangrijke verandering in de perceptie van de publieke opinie over videobewaking. Oorspronkelijk werd het gebruik van videobewaking gemeten aan de positieve impact ervan op de perceptie van veiligheid door passagiers en personeel. Tegenwoordig bedraagt de gemeten verbetering van de veiligheid die passagiers en het personeel daadwerkelijk krijgen, 80%.

Het laatste rapport van UITP toont aan dat, in vergelijking met 2015, het aantal openbare vervoernetten enkel voorzien van analoge camera`s aanzienlijk gedaald is (van 25 naar 18%), vermits de updates en nieuwe installaties steeds meer digitaal gebeuren. Deze evolutie naar digitale videobewakingssystemen wordt evident wanneer men weet dat 82% van de bedrijven een digitaal onderdeel in hun systemen bevat.

Het onderzoek besluit dat zowel personeel als passagiers in stijgende mate de videobewakingstechnologie bij het openbaar vervoer naar waarde schatten, vooral omwille van zijn positieve impact op vlak van veiligheid. Dit resulteert in een snelle volwassenwording van innovatie op het gebied van technologieën rondom videobewaking.

Van videobewaking wordt verwacht dat het de basis zal blijven waarop elke OV-organisatie zich kan ontwikkelen, en het is een bemoedigend voorbeeld van het succes van digitalisering in de sector.

Show More
Back to top button
Close
Close