Contactloze betaling: de redenen voor het succes in cijfers

Worldline telde meer dan 4 miljoen contactloze betalingen in oktober 2018, wat zeven keer meer is dan in dezelfde periode verleden jaar. En dit zijn de redenen van dit succes.

post-image-3

Contactloos betalen is dé trend van 2018, zo bevestigt Wordline, specialist in betalingen en transactiediensten. En dat heeft een reden: het aantal contactloze betalingen is in een jaar tijd meer dan verzevenvoudigd.

In oktober 2017 heeft de Belg bijna 600.000 keer contactloos betaald met zijn Bancontact-kaart of zijn smartphone; in oktober 2018 telde men meer dan 4 miljoen contactloze betalingen. Verleden jaar heeft Worldline meer dan 2 miljard elektronische betalingen verwerkt. Een absoluut record!

De contactloze betaling is vooral populair voor kleine bedragen. In oktober 2018  werd 10% van alle Bancontact-transacties tot 5 euro "contactloos" verricht. "Dit cijfer hebben wij vandaag al overschreden en wij verwachten een piek in de transacties rond Kerstmis", verklaart Vincent Roland, CEO Worldline België.

De voortdurende stijging van het aantal elektronische betalingen wordt vooral verklaard door het feit dat de Belg steeds vaker ervoor kiest om zijn kleine aankopen elektronisch te betalen. Bij de bakker, in het café of bij de krantenwinkel: de gebruikers verkiezen met de kaart te betalen of met hun smartphone. De cijfers spreken voor zich. In de buurtwinkels is het aantal elektronische transacties tot 5 euro dit jaar met 42% gestegen.

"Wij evolueren naar een cashloze maatschappij waarin de gebruikers hun kaart of smartphone gebruiken om gelijk welk bedrag te betalen", besluit Vincent Roland.

Show More
Back to top button
Close
Close