Ludo Wijckmans neemt de leiding van Xylos op zich

Het IT-bedrijf Xylos heeft Ludo Wijckmans benoemd tot CEO. Het zal zijn taak zijn om de groei van het bedrijf te versnellen door middel van innovatie en strategische partnerschappen.

post-image-3

Ludo Wijckmans komt aan het roer van de ICT-tak van de AXE-groep. Als CEO van Xylos hij de verantwoordelijkheid op zich om de groei van het bedrijf verder te zetten door de diensten in Franstalig België en Europa te ontwikkelen via overnames en strategische partnerschappen.

Ludo Wijckmans wordt eveneens Afgevaardigde-Beheerder van Oksalys, de holdingmaatschappij die Xylos en het IoT agentschap Bagaar (Internet of Things) overkoepelt. Hij zal ook de Beheerraad van Bagaar voorzitten.

"De laatste jaren heeft de Xylos-groep zijn actieterrein uitgebreid door autonome innovatie en doelgerichte overnames. Zo is bijvoorbeeld ons `digital creatives` bedrijf Bagaar een doorslaggevende schakel geworden in onze innovatiestrategie voor onze klanten. Dankzij onder andere het internet of things, artificiële intelligentie en 3D modellering, worden aan bedrijven nieuwe opportuniteiten tot innovatie en automatisering geboden", aldus het bedrijf.

Ludo Wijckmans werkte tot oktober 2017 bij Microsoft. Hij oefende er diversie functies uit op Europese schaal. In het voorbije jaar heeft hij een aantal start-ups en scale-ups in de IT-sector geleid en gesuperviseerd.

Hij is sinds 2004 ook beheerder bij AXE Investments, het gemeenschappelijk investeringsbedrijf van Christian Leysen en van Ackermans & van Haaren. Zijn carrière begon hij bij Xylos van 1984 tot 2004.

Show More
Back to top button
Close
Close