Kaspersky vestigt zich in Zwitserland

De cybersecuritygigant verlaat Rusland en opent zijn eerste Transparency Center in Zurich. Een verhuis die ingegeven wordt door een bekommernis om transparantie.

post-image-3

Vanaf nu zullen alle malware en verdachte bestanden van Europese gebruikers van de Kaspersky Lab software behandeld worden in het Zwitserse Zurich. De gegevensverwerking zal dus niet meer geschieden in Rusland, maar in Zwitserland.

Het Russisch bedrijf heeft immers zijn eerste Transparency Center geopend "waar de klanten een blik kunnen werpen op de broncode van de software en waar audits uitgevoerd worden door onafhankelijke experts".

Geautoriseerde partners van het bedrijf zullen dan ook toegang krijgen tot broncode van softwareprogramma`s, updates van de software en de detectieregels van Kaspersky Lab. Kaspersky Lab belooft ook om aan partners en openbare overheden alle relevante informatie te verschaffen over hun veiligheid, inbegrepen de technische documentatie en externe evaluatie, en dat in een beveiligde omgeving.

Deze grote verhuis was einde 2017 aangekondigd in het kader van het Global Transparency Initiative. Met de fysieke opening van twee nieuwe datacenters wil Kaspersky Lab de betrouwbaarheid en integriteit van zijn cybersecuritysoftware garanderen.

In de loop van volgend jaar zal Kaspersky Lab in Zurich ook meer soorten data verwerken. Alle relevante gegevens voor de bescherming van de data van de klanten, van de beveiliging en integriteit van de infrastructuur zouden tegen einde 2019 volledig behandeld moeten worden in Zurich.

Show More
Back to top button
Close
Close