Een gebrek aan innovatie bedreigt een derde van de kmo`s

59% van de kmo`s is niet klaar voor de digitale transformatie, die hun verschillende sectoren dooreenschudt. 34% van hen zouden tegen 2020 kunnen verdwijnen als er geen innovatie komt die een antwoord biedt op deze veranderingen.

post-image-3

De Europese kleine en middelgrote bedrijven zijn het slachtoffer van de digitale transformatie, van de reglementaire vereisten en van de economische wijzigingen die hun markten grondig veranderen. Volgens een onderzoek van Ricoh Europa verklaart 34% van de 3.300 ondervraagde kmo-bedrijfsleiders dat zij tegen 2020 failliet zullen gaan als zij er niet in slagen om te innoveren om een antwoord te bieden op deze veranderingen.

92% van de kmo`s erkent de impact van de technologische revolutie op hun activiteit, maar de meesten van hen (59%) is nog niet in staat om van de voordelen ervan te profiteren. De kmo`s moeten dus bereid zijn om hun traditionele ideeën over groei in vraag te stellen.

Bovendien zegt een kwart dat zij in de volgende twee jaar niet in staat zullen zijn om snel genoeg op de evolutie van de openbare regelgeving te reageren, en 20% op de groei van de automatisering.

Show More
Back to top button
Close
Close