Hoe OKI efficiënt omgaat met gebruikte accessoires

Het Europees terugnameprogramma voor gebruikte accessoires van de fabrikant van print-oplossingen is een van de efficiëntste uit de IT-sector. Ziehier hoe het bedrijf erin slaagt om 98% van de ingezamelde tonercartridges te recycleren.

post-image-3

De fabrikant van printoplossingen OKI onderscheidt zich van zijn concurrenten door een bijzonder recyclageprogramma, waarmee het quasi alle (98%) gerecupereerde tonercartridges kan recycleren, zowel de verpakking als de rest-inhoud.

Dat de gebruikers er massaal gebruik van maken, is omdat de procedure eenvoudig en transparant is. Het volstaat namelijk om de gebruikte producten te verpakken in een zak die bij de levering meegegeven werd, en de originele doos te gebruiken om die terug te zenden. De zak wordt in de kartonnen doos geplaatst die dan enkel nog met plakband gesloten moet worden. En tot slot moet men een gefrankeerd etiket downloaden van de OKI-site en op de doos kleven.

Na reiniging worden de cartridges gedemonteerd en dienen zij om bijvoorbeeld tuinmeubelen te maken. De resten van de toner of inkt gaan naar het vervaardigen van buitenverf. De hoeveelheid afval die uiteindelijk in het milieu terechtkomt wordt dus tot een strict minimum beperkt.

Het retourprogramma van OKI, dat in 2004 gelanceerd werd, liet al toe om een indrukwekkende hoeveelheid tonercartridges te recycleren. Momenteel is het retourprogramma enkel van toepassing voor kleurentonercartridges en enkel voor originele accessoires van het merk OKI.

"Wij proberen om een reële verandering in de IT te bewerkstelligen en een voorbeeld te stellen door zoveel mogelijk naar een circulaire economie te streven", aldus een tevreden Tim Leenders, Marketing Manager bij OKI Benelux.

Show More
Back to top button
Close
Close