De meerderheid van de kmo zal binnenkort gebruik maken van 3D-printing

Volgens een nieuw onderzoek, gepubliceerd door Ricoh Europe, maakt 44% van de kmo-managers  al gebruik van 3D-printing. Dat aantal stijgt met nog eens 30%, wanneer zij gevraagd worden naar hun intentie om in de volgende twee jaar erin te investeren.

post-image-3

3D-printing is essentieel wanneer men kosten wil drukken en de wendbaarheid van kleine en middelgrote Europese bedrijven wil verbeteren. Tegen 2020 verwacht 70% van de kmo dat zij dergelijke technologie zullen gebruiken om nieuwe strategieën en productietechnieken te verkennen.

De overgrote meerderheid van de ondervraagden gebruikt de technologie om de kosten voor opslag, transport en grondstoffen te drukken door producten op aanvraag te printen voor de klanten.

Bovendien is 80% van de kmo ook van plan om 3D-printing in te schakelen in de ontwikkelingscyclus van hun producten. Om zich snel te kunnen aanpassen en te experimenteren als reactie op de veranderende vraag van de klanten.

69% van de ondervraagde bedrijven bevestigt dat printen een fundamentele rol speelt bij hun vermogen om  nieuwe opportuniteiten te kunnen aangrijpen en de uitdagingen aan te gaan die door leveranciers en klanten gesteld worden.

"3D-printing verlaagt de hoeveelheid middelen die nodig zijn om producten te vervaardigen, omdat verspilling tot een minimum beperkt is. Bedrijven die niet in deze technologie investeren, lopen het risico achter te blijven", waarschuwt Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg.

Show More
Back to top button
Close
Close