Lenovo en NetApp tekenen een wereldwijd strategisch partnerschap

Volgens het akkoord wordt er in China een joint-venture opgericht om gelokaliseerde oplossingen te leveren voor een zeer dynamische opslag- en datamarkt.

post-image-3

Lenovo en NetApp hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk het meest uitgebreide assortiment nieuwe opslagproducten van het merk Lenovo te ontwikkelen, door de 100% Flash oplossingen voor databeheer van NetApp te combineren met de ThinkSystem infrastructuur van Lenovo.

Deze nieuwe producten zullen gebaseerd zijn op de softwaretechnologie van NetApp en vervaardigd worden door Lenovo. Dat laatste zal zich hiervoor baseren op zijn bevoorradingsketen die door het Gartner-instituut gerangschikt wordt bij de vijf beste van alle  internationale technologiebedrijven.

De twee bedrijven kondigen bovendien de oprichting aan van een nieuwe joint-venture in China, met als taak gelokaliseerde opslagproducten en gelokaliseerde oplossingen voor databeheer aan te bieden die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van het land en zijn cloud-ecosysteem. De nieuwe entiteit zou in de lente van 2019 operationeel moeten zijn, na het verkrijgen van de plaatselijke goedkeuringen.

"In de huidige economische context willen de klanten verschillende IT-infrastructuren, die in staat zijn om hen te begeleiden bij hun digitale transformatie. Lenovo en NetApp zullen in het kader van hun partnerschap een compleet portfolio producten, oplossingen en diensten aanbieden dat tot nu niet op de markt bestond", aldus George Kurian, CEO van NetApp.

De eerste oplossingen die in het kader van dit partnerschap gemaakt werden (de reeksen Lenovo ThinkSystem DE en DM) worden wereldwijd op de markt gebracht.

Show More
Back to top button
Close
Close