Nieuw antwoord op de gevaren van het Internet of Things

Fortinet stelt een nieuwe automatische beveiligingsoplossing voor, bedoeld voor heterogene IoT-omgevingen. Een platform dat de nieuwste plaag in het digitale tijdperk wil indijken.

post-image-3

De digitale transformatie brengt een gevoelige stijging met zich mee van het aantal geconnecteerde voorwerpen bij bedrijven die productiever willen worden. Volgens Gartner zou de planeet tegen 2021 een 25 miljard voorwerpen met internetverbinding tellen. En evenveel omgevingen die beveiligd moeten worden om malware en andere oplichtingspogingen tegen te gaan die de cyberboeven ondernemen.

Het is in deze context dat de specialist in automatische beveiligingsoplossingen een nieuwe reeks platformen voor toegangscontrole voorgesteld heeft, FortiNAC. Die moeten de kwetsbare geconnecteerde voorwerpen beveiligen die vaak geen beheersinterface hebben en vooral talrijk aanwezig zijn in de industriële en medische sector.

De nieuwe producten bieden een toegangscontrole voor het netwerk voor de IoT-omgevingen, naast versterkte functies voor zichtbaarheid, controle en automatische respons.

Concreet biedt FortiNAC een gedetailleerd profiel van elk toestel op het netwerk, naast een nauwkeurige segmentatie en een automatische respons op een verandering in de status of het gedrag van de toestellen. Zo heeft elk apparaat enkel toegang tot de netwerkbronnen waarvoor het geautoriseerd is.

 

Show More
Back to top button
Close
Close