Wanneer de server het grootste gevaar wordt voor de veiligheid van het bedrijf

Een onderzoek, uitgevoerd door SophosLab, toont aan dat 75% van de malware bij een organisatie zich op diens eigen servers bevindt.

post-image-3

Servers betekenen vaak een goudmijn aan informatie voor een bedrijf, en om die reden zijn zij dan ook een ideaal doelwit voor cybercriminelen. Jammer genoeg, zo blijkt uit het onderzoek van Sophos, begrijpt tweederde van de IT-managers over de hele wereld de anti-exploitatietechnologie niet. Wat de organisaties des te kwetsbaarder maakt voor datalekken.

Volgens Sophos moeten de bedrijven absoluut twee scenario`s in overweging nemen:
- Diefstal van data: de servers zijn vaak het doelwit bij uitstek van een aanval met als doel vertrouwelijke data van een bedrijf te stelen om te gebruiken bij spear-phishing of te verkopen.
- Exponentiële schade: servers worden aangevallen door een malware of ransomware. Vermits zij voor het bedrijf essentiële data bevatten en zo de kern van het bedrijf geraakt wordt, kan een aanval een organisatie gemakkelijk vernietigen.

De cryptomining hack behoort ook tot de huidige bedreigingen: aanvallers maken gebruik van besmette servers om verkeer om te leiden naar kwaadwillende websites en cryptominers te installeren op server farms en cloud-accounts. Zo kan op grote schaal cryptogeld gegenereerd worden door CPU te stelen, RAM-geheugen, elektriciteit en andere bedrijfsmiddelen.

"Servers zijn onmisbaar voor de infrastructuur, maar heel wat bedrijven verwaarlozen ze", aldus Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager Producten bij Sophos.

Hij stelt een concrete oplossing voor: "In combinatie met het delen van gesynchroniseerde beveiligingsinformatie en beheer via ons centrale Sophos-dashboard, kan de oplossing "Intercept X for Server" bedrijven beschermen door hen te helpen om niet het volgende slachtoffer te worden."

Beschikbaarheid
"Intercept X for Server" van Sophos wordt door de wereldwijde partners van Sophos aangeboden.

https://www.sophos.com

Show More
Back to top button
Close
Close