Fujitsu stelt zijn nieuwe "partner" programma voor

Het bedrijf heeft een nieuw programma voorgesteld dat de risico`s moet verkleinen voor de serviceproviders die service-integratoren worden.

post-image-3

Fujitsu lanceert een nieuw programma voor de service providers in Europa, om de partners te helpen die service integratoren worden nu de concurrentie steeds harder wordt. Het programma wil de risico`s minimaliseren die verbonden zijn met deze overgang en leden werven voor het SELECT Partnerprogramma.

Fujitsu wil met deze aanpak de focus leggen op het gezamenlijk creëren, om de aandacht te vestigen op de nieuwe generatie "as a service" oplossingen voor de klanten. Op lange termijn zouden alle klanten, klein en groot, hun productgerichte aanpak namelijk moeten laten varen, om zich meer op IT "as a service" te concentreren. Het is in deze context dat het bedrijf partnerschappen afsluit met visionaire dienstverleners die hun bedrijfsmodel aan het herzien zijn.

Het nieuwe Fujitsu-programma voor service providers moet de risico`s minimaliseren die verbonden zijn met de potentiële uitdagingen die met deze overgang gepaard kunnen gaan, door de dienstverleners in staat te stellen zich competitiever te tonen in vergelijking met grootschalige cloud operatoren en om het toenemend nijpend gebrek aan gespecialiseerde IT-competenties te vermijden.

Zo biedt Fujitsu de dienstverleners twee verschillende acquisitiemodellen, vergelijkbaar met de cloud, om zich te kunnen aanpassen aan diverse opties bij risicoprofielen, gebaseerd op scenario`s voor groei en risicovermindering. Het Fujitsu programma wordt eveneens gekenmerkt door een veranderde focus: het gaat niet meer om producten, maar het gezamenlijk creëren van een nieuwe generatie "as a service" oplossingen voor de klanten.

Een aanpak die gebruikmaakt van de expertise van xSP-partners uit de telecomsector, managed service providers, co-locators of distributiepartners die deel uitmaken van het Fujitsu SELECT Partner-programma. Het aanbod van het programma is onderverdeeld in drie categorieën: Applicaties en data, Hybride infrastructuur en Next Generation-oplossingen.

"Met dit nieuwe initiatief kunnen we nieuwe gepersonaliseerde servers voor onze klanten implementeren in minder dan een uur tijd. Dit helpt ons om bij de koplopers op de markt te blijven ", aldus Dirk Vromans, CTO van WorldStream, een van de xSP-partners van Fujitsu in Nederland.

Show More
Back to top button
Close
Close