Hoe de cloud de toekomst van Europ Assistance België verzekert

De verzekeringsmaatschappij heeft beslist om haar data naar de cloud te migreren, in laats van te investeren in nieuwe on-site infrastructuren. Een innovatieve keuze waarmee zij kosten besparen kan. Maar dat niet alleen…

post-image-3

Europ Assistance België koos ervoor om zich tot het IT-bedrijf Avanade te wenden voor de overstap naar de cloud-technologie. De keuze van verzekeraar Europ Assistance België om zijn data naar de cloud te migreren in plaats van te investeren in nieuwe on-site infrastructuren is innovatief en maakt het mogelijk om kosten te besparen, meer data te bewaren en de IT-beveiliging te versterken.

In het verlengde van deze samenwerking in België zal Avanade ook de migratie naar de cloud en de planning van services in de andere Europese afdelingen van Europ Assistance implementeren.

In België maakt de verzekeringsmaatschappij gebruik van een gedecentraliseerde IT-strategie met applicaties en infrastructuren die speciaal op plaatselijk niveau ontwikkeld werden en met on-site datacentra.

Het Belgisch kantoor werkte eerst on-site met 120 servers, wat problemen met zich meebracht zoals beperkte capaciteit, hoge onderhoudskosten, koelingsproblemen en beveiligingsrisico`s.

Een digitale transformatie waarvan Michel Kennis, Directeur Informatica bij Europ Assistance zegt: "De waarde van informatica ligt bij haar vermogen om de werking van een bedrijf te faciliteren, en niet in het beheer van de infrastructuur ervan. Dat is waarom wij met Avanade werken voor het beheer van onze cloud-infrastructuur om zo tijd vrij te kunnen maken om ons op ons vak te kunnen focussen".

De migratie van de basisinfrastructuur naar de cloud werd afgerond en Europ Assistance ziet al de voordelen voor zijn werknemers, inbegrepen de mogelijkheid om te telewerken. Bovendien kan men via voortdurende opvolging van de cloud-infrastructuur de juiste voorzieningen treffen zodat Europ Assistance het hele jaar door snel kan reageren tijdens de drukste perioden.

Show More
Back to top button
Close
Close