Het IT-bedrijf GFI koopt RealDolmen

De Franse specialist in IT-diensten, GFI International, heeft een overnamebod gedaan op RealDolmen, leverancier van IT-oplossingen, voor een prijs van 37 euro per aandeel.

post-image-3

Het overnamebod heeft betrekking op alle aandelen en warrants van RealDolmen, wat overeenkomt met een waarde van 196 miljoen euro. Het aanbod zal echter enkel gerealiseerd kunnen worden indien het bedrijf GFI meer dan 75% van het kapitaal van RealDolmen in handen krijgt.

De overname zou, als hij voltooid wordt, het Belgisch bedrijf RealDolmen met zijn 1.4000 werknemers toegang moeten geven tot een internationale markt.

In 2017 heeft RealDolmen, een voormalig filiaal van Colruyt, een omzetcijfer gerealiseerd van 243,8 miljoen euro met een winst van 10,971 miljoen, een stijging van 1,1%. Met de activiteiten IT & Business Consulting die een groei kennen van 4,9%, maar met een lichte achteruitgang voor de afdeling IT & Business Support Services.

Het Franse bedrijf GFI International genereerde in 2017 een nettowinst van 37,3 miljoen euro (+16,2%) bij een omzetcijfer van 1,13 miljard euro (+11,5%).

Show More
Back to top button
Close
Close