Veeam op weg om de kaap van het miljard dollar te ronden!

Het Zwitsers bedrijf, opgericht in 2006 door Ratmir Timashev en Andreï Baronov, is op weg om de het selecte clubje van softwaregiganten met een omzetcijfer van meer dan een miljard dollar te vervoegen.

post-image-3

Met de record omzet van 827 miljoen dollar die hij 2017 realiseerde, een stijging met 36% tegenover het jaar tevoren, heeft de uitgever van back-upoplossingen voor bedrijven zijn beste jaarlijks resultaat bekend gemaakt in zijn tienjarig bestaan.

Veeam heeft tevens aangegeven dat het een groei van 62% noteerde van de contracten bij grote bedrijven en een zeer sterke jaarlijkse groei met 500% van het aantal contracten hoger dan 1 miljoen dollar.

Het klantenbestand van het bedrijf telt momenteel 282.000 referenties, waaronder ook nieuwe klanten zoals The Ameritas Life Insurance Company, BankservAfrica, Follett LLC, SkullCandy, Bupa Dental, Industrial Scientific e.a. De uitgever stipte aan dat 19% van zijn omzetcijfer (meer dan 100 miljoen dollar) afkomstig is van zijn technologische Allianties.

De cloud is het segment dat de sterkste groei in de activiteit van Veeam noteerde sinds negen opeenvolgende trimesters, met een jaarlijkse groei van 50% in 2017. Bovendien telt Veeam bijna 18.000 VCSP partners, waarvan meer dan 1200 nieuwe die er in 2017 bij kwamen.

Veeam werd op de Forbes 2017 Cloud 100 lijst vermeld bij de eerste 100 bedrijven wereldwijd die in de private cloud werken, een lijst die door Forbes gepubliceerd wordt in samenwerking met Bessemer Venture Partners.

Show More
Back to top button
Close
Close