De ECB doet beroep op Unisys voor het beheer van haar IT-diensten

De Europese Centrale Bank tekent een IT-beheerscontract met de informaticadienstverlener Unisys dat onder andere een IT-helpdesk en het beheer van zijn informatiecentrum omvat.

post-image-3

Het bedrijf Unisys zal het beheer van de IT-operaties verzekeren zoals de helpdesk en het informatiecentrum van de ECB. Door de groeiende standaardisatie van IT-diensten kunnen deze namelijk beheerd worden door een externe gespecialiseerde dienstverlener, waardoor de ECB zich gemakkelijker kan focussen op gespecialiseerde taken.

De ECB zegt nu al beroep gedaan te hebben op externe leveranciers voor andere onderdelen van zijn IT, bijvoorbeeld voor projectbeheer en het onderhoud op lange termijn. De ECB zal eigenaar blijven van zijn IT-hardware en zijn software; het zal alle betrokken diensten in zijn eigen datacentra hosten.

De organisatie heeft eveneens gemeld dat het alle bestaande HR-contracten zal naleven. Voor vast personeel zal er geen enkele afvloeiing of contractbeëindiging zijn. De ECB heeft de personeelsvertegenwoordigers geraadpleegd en is overgangsmaatregelen overeengekomen die moeten zorgen voor de ondersteuning van tijdelijke medewerkers die getroffen worden door de nieuwe conventie.

De overeenkomst die afgesloten werd zal leiden tot een verbetering van de weerbaarheid van de bankorganisatie.

Show More
Back to top button
Close
Close