5 trends die het datacenter-ecosysteem in 2018 zullen transformeren

De volgende IT-trend kadert in het feit dat er steeds vaker en meer beroep gedaan wordt op het datacenter van de 4e generatie. Oplossingen die de muren van de grote installaties van vandaag overschrijden.

post-image-3

De stijging in het volume aan data, voluit aangedreven door de geconnecteerde toestellen, dwingt de bedrijven om hun IT-infrastructuur opnieuw te bekijken om aan de groeiende eisen van hun klanten te kunnen voldoen.

De datacenters van de nieuwe generatie gaan verder dan de muren van de grote installaties van vandaag; zij zouden in alle transparantie centrale sites moeten integreren in een slimmere en strategischere netwerkperiferie. Datacenters die nu opkomen en het model worden van de IT-netwerken van de jaren 2020.

De komst van deze nieuwe soort datacenters is een van de grote trends die een internationaal panel experten van Vertiv vastgesteld heeft, het voormalige Emerson Network Power.

Dit zijn de 5 trends die in 2018 het ecosysteem van het datacenter gaan beïnvloeden:
1. Opkomst van het datacenter van de 4e generatie in de vorm van traditionele IT-kasten, of micro-datacenters van minder dan 150 vierkante meter. Het bevat de kern en de periferie, en maakt van deze nieuwe architecturen veel meer dan gedistribueerde netwerken.
2. Cloud-leveranciers kiezen voor colocatie. De adoptie van de cloud gaat zo snel dat de leveranciers in heel wat gevallen er niet in slagen om het tempo van de vraag te volgen. Sterker nog, sommigen willen dat niet eens proberen. Zij verkiezen om zich tot colocatie-leveranciers te wenden om de capaciteit te verkrijgen die hen ontbreekt.
3. Herconfiguratie van het middelgrote datacenter. Het grootste groeipotentieel van de datacentermarkt ligt bij de hyperscale installaties (meestal bij cloud- en colocatie leveranciers) en bij de netwerkperiferie.
4. In regio`s waar de cloud-adoptie en de colocatie trager geschieden, is de volgende stap die van de hybride architectuur, waarbij beveiligde plaatselijke IT-bronnen gekoppeld worden aan een private of publieke cloud om kosten te drukken en het risico te beheren.
5. De hoge densiteit is (eindelijk) daar! De datacenter community voorspelt al 10 jaar een piek in de energiedensiteit van de racks, maar tot nu toe was die stijging slechts incrementeel, in het beste geval. De tijden veranderen echter. Waar een densiteit lager dan 10 kW per rack de norm blijft, zijn implementaties tot 15 kW niet ongewoon bij hyperscale installaties, en soms nadert men de 25 kW.


Show More
Back to top button
Close
Close