De Europese bedrijven hebben geen oog voor IT-kwetsbaarheidsoplossingen

Een rapport van SecureLink schetst een landschap van de sterke en zwakke punten en van de uitdagingen waarmee de cyberbeveiligingsteams vandaag geconfronteerd worden. 82% van de bedrijven negeert de procedures voor het beheer van kwetsbaarheden.

post-image-3

De dienstverlener SecureLInk, specialist in cyberbeveiliging, stelt de resultaten voor van zijn Europees rapport Security Maturity Insight, dat gebaseerd is op peilingen uitgevoerd bij Europese bedrijven die in verschillende sectoren actief zijn. Dat geeft een overzicht van de sterke en zwakke punten en de uitdagingen waarmee de cyberbeveiligingsteams vandaag geconfronteerd worden.

Een van de meest opvallende resultaten is het feit dat 82% van de Europese bedrijven en organisaties genoegen neemt met een papieren document als procedure voor het beheer van IT-kwetsbaarheden.  Het onderzoek wijst er ook op dat 62% van de bedrijven niet over de nodige competenties beschikt om incidenten rond cybercriminaliteit te ontdekken.

Wanner er zich een beveiligingsincident voordoet, beschikt slechts 60% van de Europese bedrijven over de experten die nodig zijn om snel en adequaat te reageren. Resultaten die Richard Jones, CISO bij SecureLink, alarmerend vindt.

Andere cijfers van het rapport tonen aan dat de Europese bedrijven niet echt overtuigd zijn dat het loont om te investeren in de technologie. "Amper 10% van hen doet beroep op technologie om kwetsbaarheden te beheren. En slechts 8% van de bedrijven die tot deze categorie behoren, voert een evaluatie uit van zijn procedures".

Show More
Back to top button
Close
Close