Hoe Cisco 1 miljard dollar investeert in slimme steden

De gigant in netwerkoplossingen heeft op zijn Wereldcongres aangekondigd dat hij een miljard dollar wil vrijmaken voor de wereldwijde ontwikkeling van smart cities.

post-image-3

Het project voor slimme steden dat Cisco uitgedacht heeft moet volgens het bedrijf de levenskwaliteit van de burgers verbeteren dankzij slimme technologieën die onder andere de straten veiliger zouden moeten maken door de luchtvervuiling te verbeteren.

Om de financiering van deze stedelijke mutatie te vereenvoudigen, heeft Cisco het City Infrastructure Financing Acceleration Program (CIFAP) gelanceerd, een simpelere financieringswijze.

Concreet zal het programma gefinancierd worden door de investeringsvehikels Cisco Capital, APG Asset Management (APG), Whitehelm Capital en het private equity-fonds Digital Alpha Advisors.

"Voor de gemeenten is de financiering een groot obstakel bij de transformatie naar een smart city", verklaarde Alexis Malchair, IoT verantwoordelijke voor Cisco in België en Nederland.

En daarom "wil het CIFAP-programma de nodige fondsen en competenties vrijmaken. Digital Alpha, APG en Whitehelm Capital hebben tevens ervaring opgedaan met financiële instrumenten zoals concessie-financiering, aandelenfinanciering en private equity-financiering. Die maken investeringen mogelijk op een domein dat voorheen als té nieuw en dus té moeilijk om te financieren beschouwd werd."

Show More
Back to top button
Close
Close