Waarom de Brexit voor de bedrijven ook een opportuniteit is

70% van de Europese IT-beslissingnemers bekijkt de Brexit als een opportuniteit. België, Frankrijk, Italië en Zwitserland blijken het meest enthousiast te zijn over de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. En dit zijn de redenen daarvoor.

post-image-3

Netwerken en Cloud provider Interoute maakt de resultaten bekend van een onderzoek, waaruit blijkt dat bijna twee derde (63%) van de bedrijven in Europa voor het volgend jaar een sterke groei voorziet.

De reden daarvoor? Ondanks de recente strubbelingen die het Verenigd Koninkrijk opgeschud hebben, worden de politieke verschuivingen ervaren als een bron van opportuniteiten voor de landen en bedrijven die zich kunnen aanpassen. Zo meent 70% van de gepeilde IT-beslissingnemers in Europa (78% in België) dat de uittrede van Groot-Brittannië uit de Europese Unie een gunstige factor is voor hun bedrijf.

In dit instabiel politiek klimaat geeft 95% van de ondervraagden toe dat de Brexit een bijzondere impact had bij de genomen beslissingen. Nu zij gedwongen zijn zich aan een veranderende wereld aan te passen, hebben de meeste IT-beslissingnemers hun infrastructuurkeuze gewijzigd om die wendbaarder te maken.

In totaal hebben drie Europese bedrijven op vijf (61%) digitale transformatieprojecten ondernomen.  België blijkt een van de koplopers te zijn bij de digitale transformatie: 68% van de IT-beslissingnemers is bezig met digitale transformatieprojecten of projecten rond de technologische infrastructuur die een voortdurende innovatie mogelijk maken.

De voornaamste motiveringen om een digitale transformatie te adopteren zijn een kostenbesparing door de processen te verbeteren (46%), de verbetering van de ervaring van de werknemers door hen meer mobiele en sociale tools ter beschikking te stellen (45%) en de verbetering van de klantervaring (41%).

 

Show More
Back to top button
Close
Close