Hoe Sophos de firewall revolutionair vernieuwt

Sophos XG Firewall is de eerste firewall die een volledige identificatie biedt van het verkeer afkomstig van onbekende applicaties. Een oplossing die ongeziene perspectieven opent naar de zichtbaarheid van het netwerkverkeer, dankzij Synchronized App Control.

post-image-3

De specialist in de beveiliging van netwerken en Endpoint systemen lanceert de nieuwste versie van zijn Next-Gen Sophos XG Firewall oplossing die, volgens het bedrijf, ongeziene perspectieven opent voor de zichtbaarheid van netwerkverkeer.

XG Fireall kan immers, dankzij een gesynchroniseerd beveiligingssysteem, alle actieve netwerktoepassingen die voorheen onbekend waren, identificeren, klasseren en controleren,  zoals toepassingen die geen signature hebben of gebruik maken van generische HTTP of HTTPS verbindingen.

De gesynchroniseerde controle van applicaties door de XG Firewall oplossing is een primeur op vlak van netwerkbeveiliging, in die zin dat zij het mogelijk maakt om de beveiligingsrisico`s rond niet geïdentificeerd verkeer te verminderen, door de admins in staat te stellen om nauwkeurig alle applicaties te kennen die actief zijn op hun netwerk.

Concreet associeert dit soort gesynchroniseerde controle van applicaties automatisch de ontdekte toepassingen met de gepaste categorieën waar dat mogelijk is, en laat de admins in de andere gevallen ongekende toepassingen zelf toewijzen aan categorieën, om ze dan zo aan regels te onderwerpen voor het blokkeren en het beheer van de prioriteiten van het bedrijf. Dankzij de interactieve rapporten die uitgebracht worden over de activiteit van de applicaties, kan men een diepgaand inzicht krijgen in het netwerkverkeer.

Meer informatie over de firewall oplossingen van Sophos vindt u hier

Show More
Back to top button
Close
Close