Hoe beveiliging big business wordt voor de IT-leveranciers

Een onderzoek toont aan dat Europese bedrijven steeds vaker beroep doen op managed security services. Een business in volle bloei, gestimuleerd door de angst voor cyberaanvallen en de vereisten op vlak van wettelijke conformiteit.

post-image-3

Een onderzoek in opdracht van het bedrijf Barracuda bij 102 bedrijven uit de sector, uit verschillende landen (België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Verenigd-Koninkrijk en Zweden) toont aan dat bedrijven en organisaties steeds vaker kiezen voor managed security services. De voornaamste redenen hiervoor zijn de angst voor een cyberaanval en de conformiteit met de nieuwe Europese wetgeving GDPR.

De groeiende vraag naar beveiliging creëert op die manier grote commerciële opportuniteiten voor providers die op dat domein gespecialiseerd zijn. Meer dan drie kwart van de distributeurs zegt dat managed services de voornaamste groeifactor waren van hun bedrijf in 2016.

Bedrijven die beveiligingsdiensten aanbieden hebben een portefeuille met daarin het beheer van de firewall, preventie van dataverlies (Data Loss Protection of DLP) en endpoint security services. Diensten die zich echter beperken tot de basisvereisten van de nieuwe, strengere Europese wetten op vlak van privacy.

Met andere woorden: al te weinig gespecialiseerde providers bieden geavanceerde beveiligingstechnologieën aan zoals vulnerability management, encryption management services en Security Information and Event Management Services (SIEM).

De meesten lijken zich te beperken tot individuele oplossingen die niet optimaal stroken bij hun andere managed services of bij hun productenaanbod.

 

Show More
Back to top button
Close
Close