De top 50 bedrijven die het meest succesvol zijn dankzij de cloud

Het Cloud Climbers Report is de eerste klassering van organisaties die het meeste succes hebben met de cloud-technologie. Een Top 50 die bedrijven bevat, actief in een brede waaier sectoren. Een analyse.

post-image-3

Voor het eerst vermeldt een klassement (Cloud Climbers Report) de 50 bedrijven in Europa die de cloud-technologie op de meest innovatieve en performante manier gebruiken. Het onderzoek, uitgevoerd door het mediaplatform HotTopics.ht (gesponsord door F5 Networks) is naar eigen zeggen het eerste dat specifiek gefocust is op de professionele impact van cloud computing.

Het klassement stelt 50 bedrijven voor die actief zijn in een brede waaier sectoren, allemaal koplopers op vlak van strategische cohesie, impact op de markt, operationele performantie en globale waarde.

Uit het rapport blijkt dat de detailhandel het beste vertegenwoordigd is in het klassement, met 12% van de plaatsen in de top 50, gevolgd door de financiële diensten (8%), automobiel (6%), en transport en logistiek (4%). In het klassement ook merken die wereldwijd gekend zijn, zoals Spotify (voor de continue ontwikkeling en optimalisering van de muziekdienst), Mercedes F1 (analyse van performantie in de cloud) en Airbus (cloud en automatisch leren om elk jaar honderden terabytes satellietbeelden op te slaan en te verwerken).

De lijst bevat ook het initiatief Helix Nubia, een publiek-private cloud samenwerking tussen IT-leveranciers en onderzoekscentra (CERN, EMBL, ESA en PIC), die zich concentreert op het onderzoek naar het higgsdeeltje, het ontbrekende "Godsdeeltje".

David Linthincum, SVP bij Cloud Technology Partners, zegt erg onder de indruk te zijn van de kracht tot innovatie in Europa. "In sommige gevallen heeft deze regio een voorsprong op de Verenigde Staten wat het gebruik van de cloud betreft". En met goede reden, gaat de expert verder, "dankzij de cloud-technologie kunnen bedrijven sneller automatiseren, veranderen en beantwoorden aan de nieuwe behoeften van de markt. Zij gebruiken de cloud niet alleen om hun kosten te verminderen, maar ook om strategisch te vernieuwen".

Volgens onderzoeksbureau IDC zal de helft van het IT-budget in 2018 gewijd zijn aan cloud-toepassingen, met 60% van de uitgaven aan IT-infrastructuur en 60 tot 70% van het geheel van de uitgaven aan software, diensten en technologieën in 2020.

 

Show More
Back to top button
Close
Close