Dell onthult zijn nieuwe IoT-strategie

De computerreus heeft zijn nieuwe, naar het Internet of Things georiënteerde strategie onthuld, die een investering van 1 miljard dollar zal vereisen. Een nieuwe afdeling zal volledig gewijd worden aan nieuwe IoT producten, labo`s en partnerschappen.

post-image-3

Het nieuwe informaticamodel IoT brengt een bedrijf zoals Dell er vandaag toe om een nieuwe strategie te kiezen om zijn klanten te kunnen begeleiden bij het uitrollen van hun digitale strategie. "IoT verandert grondig ons leven, de manier van werken bij bedrijven en die van de hele wereld", aldus Michael Dell, President en CEO van Dell Technologies.

Dat is waarom het bedrijf beslist heeft om de weg te tonen naar een nieuwe IT-architectuur, die IoT en Artificiële Intelligentie bijeenbrengt tot één enkel vervlochten ecosysteem, gaande van randapparatuur tot de core van het netwerk en tot de cloud.

De nieuwe IoT afdeling van het bedrijf zal geleid worden door de CTO van VMWare, Ray Farrell. De opdracht is om de ontwikkeling van IoT producten en diensten te overzien voor heel Dell. Deze afdeling zal intern ontwikkelde technologieën combineren met aanbiedingen afkomstig van het uitgebreide Dell Technologies ecosysteem, om zo te komen tot complete oplossingen voor de klanten.

Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het -in de volgende drie jaar- niet minder dan 1 miljard dollar zal investeren in het creëren van producten, oplossingen, labo`s, van een partnerschapsprogramma en een nieuw ecosysteem voor het IoT.

Show More
Back to top button
Close
Close