Een gouden medaille voor Konica Minolta

De fabrikant eindigt als eerste in het wereldwijde klassement van leveranciers op vlak van duurzame ontwikkeling - een klassement opgesteld door het ratingbureau ecoVadis, specialist in duurzaamheidsevaluatie.

post-image-3

De gouden medaille die Konica Minolta voor het tweede jaar op rij behaalde, is de hoogste onderscheiding in de wereldwijde rating voor duurzame ontwikkeling van ecoVadis. Deze hoge rating weerspiegelt het engagement van het merk voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijke verantwoording.

Niet zonder reden: het bedrijf wil tegen 2050 in de hele levenscyclus van de producten de CO2-uitstoot met 80% verminderen, vergeleken met het niveau van het boekjaar 2005.

De resultaten plaatsen het bedrijf in de top één percent van duurzame bedrijven en in de top drie percent van leveranciers in de categorie "Computers en Fabrikanten van randapparatuur". Konica Minolta heeft bijzonder indrukwekkende resultaten behaald in de categorieën Duurzame bevoorrading, Werkpraktijken en Milieu.

Het rapport van ecoVadis over de duurzaamheid van leveranciers wordt dan ook een belangrijke tool voor de bedrijven die bij hun keuze van een leverancier rekening willen houden met deze criteria.

"Wij verminderen niet alleen onze eigen CO2-uitstoot, maar helpen onze partners en andere bedrijven ook om hun uitstoot eveneens te verminderen dankzij de expertise die wij op dat vlak verworven hebben", stipt Xavier Biermez aan, Algemeen Directeur bij Konica Minolta Business Solutions in België en Nederland.

Show More
Back to top button
Close
Close