Lenovo meldt een verlies van 72 miljoen dollar bij een markt volop in verandering

De Lenovo Groep heeft de resultaten bekend gemaakt van zijn eerste fiscaal trimester, dat op 30 juni 2017 ten einde liep. Het IT-merk meldt een nettoverlies van 72 miljoen dollar, met een brutowinst die 11% lager ligt op jaarbasis en 1,4 miljard dollar bedraagt. Ondanks de goede resultaten die bij de mobile activiteiten neergezet werden…

post-image-3

De Chinese computerreus heeft zijn fiscale resultaten bekend gemaakt voor het eerste trimester 2017. Het trimestriële omzetcijfer bedroeg 10 miljard dollar (een stijging met 4,5% op kwartaalbasis) bij een bedrijfsresultaat van 110 miljoen dollar op kwartaalbasis.

Het eerste trimester werd nochtans beëindigd met een nettoverlies van 72 miljoen dollar. De trimestriële brutowinst van het bedrijf is zo met 11% gedaald op jaarbasis en bedraagt nu 1,4 miljard USD, maar blijft stabiel op kwartaalbasis, met een brutomarge van 13,6%.

Het bedrijf had volgend commentaar in het licht van zijn nieuwe "three-wave" strategie: "De operationele transformatie van Lenovo bleef in het eerste trimester terrein winnen, met stevige winsten in de takken `pc/smart devices`, en een verbetering van het omzetcijfer en de winsten in de zones met verwachte groei, namelijk het datacenter en de mobiele activiteit".

Show More
Back to top button
Close
Close