Waarom Toshiba inzet op de "Mobile Zero Client"

Het concept van de "Mobile Zero Client" blijkt een echt pluspunt te zijn voor de systeembeheerder, dankzij de centralisering en de beveiliging van gegevens. Het bedrijf Toshiba heeft dit perfect begrepen. Een woordje uitleg.

post-image-3

De Japans computerreus heeft onlangs aangetoond dat het gebruik van de nieuwe generatie oplossingen die "Mobile Zero Client" genoemd worden, het verschil maakt tussen een dag vakantie nemen en extra uren kloppen. Deze mobiele computers, die de huidige werkposten moeten vervangen, zijn immers in staat om systeembeheerders ter hulp te komen door hen de mogelijkheid te bieden op een integraal en gecentraliseerd beheer vanop afstand.

Concreet heeft de systeembeheerder volledige controle over de data die op deze toestellen opgeslagen worden, "want de gebruikers kunnen op de Zero Client zelf geen enkele informatie opslaan, geen software, geen driver, geen enkel ander soort data".

De Toshiba Mobile Zero Client behoort tot de nieuwe generatie computers die volledig conform kunnen zijn met de wettelijke vereisten van de nieuwe algemene regels voor databescherming (General Data Protection Rules of GDPR).

In een tijdperk dat de systeembeheerders zeer ongerust zijn over de veiligheid van de mobiele toestellen van hun medewerkers, "wil Toshiba Mobile Zero Client deze ongerustheid naar het verleden verwijzen. De Zero Client is immers beschermd tegen cyberaanvallen die bijvoorbeeld via ransomware -afpersinsgssoftware- uitgevoerd worden, en waarvan heel wat organisaties de laatste tijd het slachtoffer waren", zo verklaart Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux.

Dit betekent een dubbel voordeel: zowel het beheer door de IT-afdeling wordt vereenvoudigd als het gebruik door de eindgebruikers. "De gegevens worden immers gecentraliseerd op een perfect beveiligde plek."

Show More
Back to top button
Close
Close