Smals ziet zijn business met 10% groeien

De naar openbare instellingen georiënteerde  ICT-dienstverlener heeft voor 2016 een stijging van zijn activiteiten genoteerd met meer dan 10%, bij een omzetcijfer dat de kaap van 250 miljoen euro overschrijdt. Een groei die toegeschreven wordt aan de groeiende belangstelling van de openbare sector voor de Belgische overheidscloud of G-Cloud.

post-image-3

Na een stabiel zakencijfer over vier jaar, noteert Smals voor 2016 een groei met meer dan 10%, bij een omzetcijfer dat de lat van 250 miljoen euro voor het eerst overschrijdt. Een groei die Smals voornamelijk toeschrijft aan een duidelijke stijging bij de inzet van ICT-specialisten, afkomstig uit de privésector, bij aangesloten openbare instellingen, alsook aan innovatieve diensten, onder andere in het kader van de Belgische overheidscloud of G-cloud.

De hernieuwde belangstelling (+31%) voor ICT-professionals afkomstig uit de privésector werd bereikt door middel van raamcontracten met de aangesloten instellingen, voor een bedrag van meer dan 61 miljoen euro, wat goed is voor ongeveer een kwart van de globale activiteiten van Smals.

"Onze leden doen graag beroep op specialisten uit de privésector voor technische, niet-permanente opdrachten. Zij werken vaak in gemengde teams met interne ICT-specialisten die over een uitstekende achtergrondkennis beschikken en deze kennis op lange termijn kunnen overdragen", aldus Frank Robben, CEO van Smals.

De waaier diensten van Smals kende in 2016 een groei met meer dan 9% dankzij nieuwe innovatieve diensten, onder andere de Cloud-technologie. Die wordt aan steeds meer openbare instellingen aangeboden in het kader van het federale synergieprogramma G-Cloud. De activiteiten  van het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en van het detacheren van ICT-specialisten in loondienst kenden een beperkte groei, resp. met 2,4% en 3,2%. Wat het personeelsbestand van Smals betreft, dat steeg met 1,6% om nu 1.748 medewerkers te tellen.

 

Show More
Back to top button
Close
Close