Atos en Dell EMC werken samen rond IoT

De twee bedrijven hebben een nieuw partnerschap aangekondigd, als antwoord op de groei van de markt van het Internet of Things. Tegen 2020 zal 40% van het met IoT geassocieerde omzetcijfer afkomstig zijn van diensten.

post-image-3

De gigant in digitale transformatie en het IT-bedrijf Dell EMC hebben een strategische toenadering aangekondigd, waarmee zij willen reageren op de groei van de markt van het Internet of Things en Business Analytics.

Deze samenwerking is gebaseerd op het hard- en softwareaanbod van Dell EMC gecombineerd met Atos Codex, een complete waaier oplossingen en producten van Atos om smart data business services, data platformen en Internet of Things te ontwerpen, bouwen, draaien en beveiligen.

De samenwerking tussen beide bedrijven zal in het begin vooral op Noord-Amerika en Europa gefocust zijn.

Volgens het onderzoek Markets and Markets zou tegen 2020 bijna 40% van het IoT gerelateerde omzetcijfer afkomstig zijn van diensten. Dit cijfer zou elk jaar moeten stijgen omwille van de groeiende behoefte aan IT consulting en support.

De professionele IoT diensten zijn in 2016 gestegen tot 57 miljard dollar en zouden naar verwachting tegen 2021 de 158 miljard bereiken, wat een gemiddelde jaarlijkse groei is van meer dan 22%.

De ongekende groei van connected toestellen, de data die zij genereren maar ook de toepassingen die er waarde uit putten, zal de behoefte doen ontstaan aan een sterk aanbod in end-to-end service management, gezien de enorme omvang en complexiteit van de netwerken die door het IoT gegenereerd worden.

Show More
Back to top button
Close
Close