Goede handelsbalans voor Econocom

De specialist in digitale transformatie bij bedrijven heeft een goed jaar 2016 afgesloten. De commerciële perspectieven berusten op het succes van het nieuwe strategisch plan van het bedrijf en de efficiency van zijn origineel uitbreidingsplan.

post-image-3

Econocom heeft een nieuw jaar neergezet met een sterke groei van zijn commerciële activiteit. Concreet betekent dit een geconsolideerd omzetcijfer van 2,536 miljoen euro (tegen 2,316 miljoen euro in 2015), wat een stijging is met 9,5%.

De organische groei is hoger dan die van de markt en bedraagt 6,7%, gedragen door de drie pijlers van de groep. Deze dynamiek bevestigt de engagementen die begin 2016 aaangegaan zijn, gebaseerd op een evenwicht tussen organische groei en doelgerichte acquisities.

Wat de operationele resultaten van het bedrijf betreft, die bedroegen 140,3 miljoen euro tegenover 117,7 miljoen euro in 2015, een groei met 19,2%. De rendabiliteit van het bedrijf steeg dus twee keer sneller dan het omzetcijfer. De operationele marge steeg daarmee met meer dan 40 basispunten tot 5,5%, en dat in een jaar gekenmerkt door belangrijke investeringen.

Wat de "satelliet" afdelingen van de groep betreft, die vertegenwoordigen bijna 10% van het omzetcijfer van de groep met 247 miljoen euro, en  vertonen een organische groei van 11% dankzij hun positionering op segmenten met een sterk potentieel, hun geavanceerde expertise en de groeiende synergiën met de historische pijlers.

Show More
Back to top button
Close
Close