Kodak kiest Archos voor zijn nieuwe tablet in Europa

De Amerikaanse gigant Eastman Kodak heeft een partnerschap afgesloten met het Franse bedrijf Archos voor de release van een nieuwe reeks tablets in Europa onder de merknaam Kodak.

post-image-3

Het nieuwe akkoord vult het licentieprogramma van het merk Kodak aan, nadat eerder ook al een smartphone gelanceerd werd onder de naam Kodak Ektra.

De nieuwe tablets worden nog voor de zomer van 2017 in Europa verwacht. De tablets hebben een behuizing in de kleuren van Kodak en zullen zij de meest recente technologieën bevatten, waaronder een camera achteraan van 8 MP.

"Wij zijn er trots op de Kodak-licentie te bezitten om specifieke tablets te ontwikkelen. Wij staan te trappelen om deze producten in de handel te brengen, die onze klanten nieuwe gebruikstoepassingen zullen bieden", zo verklaarde Loïc Poirier, CEO van Archos.

"Archos heeft een grote ervaring in de sector van de tablets. Het Franse merk was het eerste dat een Google Android tablet uitbracht, al in 2009, en het staat bekend als een grote speler, die sterk aanwezig is in de winkelrekken in heel Europa", zo voegt Brian Cruz eraan toe, vicepresident en CEO van Kodak Consumer Products Group.

Men zal zich herinneren dat het Franse merk Archos in 2000 van zich liet spreken met de release van de eerste MP3-speler met harde schijf, nog voor de release van de iPod dus (einde 2001).

Show More
Back to top button
Close
Close