Lenovo: een innovatieve manier om computers te vervaardigen

Het nieuwe "Low Temperature Solder" productieproces dat de computerfabrikant in gebruik genomen heeft, zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 35%.

post-image-3

Lenovo heeft een nieuw patent onthuld (Low Temperature Solder of solderen op lage temperatuur) waarmee het productieproces van de pc verbeterd wordt terwijl ook gezorgd wordt voor een energiebesparing en een hogere betrouwbaarheid.

Al tien jaar lang, sinds het stopzetten van het solderen met lood, is de elektronische industrie op zoek naar een oplossing om de warmte, het elektrisch verbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Het soldeerproces werd uiteindelijk verbeterd met tin, wat het oude loodproces verving.

Het proces met tin vereist echter zeer hoge temperaturen die meer energie verbruiken en de druk op de componenten aanzienlijk verhogen. Met het nieuwe LTS proces toont Lenovo nu aan dat het bedrijf aan de spits van de vernieuwing blijft staan. Dit revolutionair productieproces kan niet enkel voor de producten van Lenovo toegepast worden, maar ook wereldwijd, voor de productie van andere elektronische toestellen.

Show More
Back to top button
Close
Close