Check Point en Europol gaan samen de bedrijven beschermen tegen ransomware

De leverancier van IT-beveiligingsoplossingen gaat samenwerken met de Europese politiedienst om bedrijven en particulieren gratis didactisch materiaal te bezorgen over ransomware. Dat rapport moet de belangrijkste betrokkenen helpen om nieuwe aanvallen tegen te houden en de data van besmette computers te herstellen.

post-image-3

Check Point en Europol hebben een gezamenlijk rapport uitgebracht (Ransomware: What You Need to Know), dat de razendsnelle evolutie van ransomware naloopt, vanaf de eerste varianten zoals Cryptolocker, verschenen in 2013, tot nieuwe grote bedreigingen zoals de families Locky, CryptXXX, TorrentLocker, Jigsaw en Cerber.

Het rapport detailleert de specifieke methoden, gebruikt door elke ransomware-familie en vermeldt voor welke er al een tool bestaat om te decrypteren, zodat bedrijven en privégebruikers hun data kunnen terughalen.

Het rapport van Check Point en Europol geeft ook praktische, gedetailleerde adviezen voor bedrijven en particulieren om elke aanval van ransomware te voorkomen, alsook de beste tips om te reageren en de data te herstellen bij een aanval.

De portaalsite www.nomoreransom.org geeft zijn gebruikers gedetailleerde informatie over de middelen om zich te beschermen tegen ransomware, alsook een brede waaier gratis tools om hen te helpen hun toestellen, die geblokkeerd zijn door verschillende varianten van ransomware, te ontgrendelen en ontcijferen.

Show More
Back to top button
Close
Close