Ansys en GE zetten in op het Industrial Internet of Things

Deze samenwerking moet de ontwikkeling en implementatie bespoedigen van digital twins en zo de belofte van het industriële Internet of Things waarmaken.

post-image-3

De bedrijven Ansys en GE hebben hun samenwerking aangekondigd die tot doel heeft modeling tools voor digitale twins te creëren, met innovatieve commerciële modellen, en zo een concreet antwoord te bieden op de uitdagingen van het Industrial Internet of Things.

Simulatie is niet langer enkel voorbehouden aan  ingenieurs die zo betere producten willen bedenken en de kosten voor fysieke proeven verlagen. Vandaag breiden de koplopers uit de industrie de simulatie ook uit naar producten in werking, door digitale twins te creëren -met andere woorden virtuele representaties van operationele units -  waarvan de performantie en de productiviteit dynamisch verbeterd kunnen worden dankzij deze digitale simulatie.

Door alle gegevens, afkomstig van de sensoren op industriële installaties, te combineren met de voorspellende kracht van de simulatie, wordt het mogelijk om bepaalde specifieke operationele voorwaarden te analyseren en de points of failure te voorspelen, waarmee miljoenen dollars bespaard kunnen worden bij de optimalisering van de productie en het onderhoud.

Door gebruik te maken van Ansys om digital twins te creëren, zullen de voordelen van het IIOT, dat niet langer enkel een theoretisch concept is, nog in aantal toenemen.

"Het koppelen van fysieke aan analytische modellen door middel van digital twins, brengt onze klanten de 360° kennis die zij nodig hebben om competitief te zijn in een snel evoluerende wereld", verklaart Eric Bantegnie, vicepresident van Ansys.

Show More
Back to top button
Close
Close