BT Benelux haalt het Komatsu contract binnen

Het IT-bedrijf heeft een nieuw contract afgesloten met de specialist in mijnbouw en -uitrustingen, dat betrekking heeft op de ontplooiing van een wereldwijde IT-infrastructuur op 26 sites in 15 landen in Europa, Azië-Pacific en Zuid-Amerika. Met België als centrum…

post-image-3

BT Benelux heeft bekend gemaakt dat België centraal staat in dit internationale contract. Het contract werd immers niet alleen getekend door BT Benelux, maar bovendien ligt de Europese zetel van Komatsu in Vilvoorde.

"Dit akkoord betekent het begin van ons migratieparcours naar flexibele clouddiensten, voor onze wereldwijde operaties, onze klanten en onze werknemers. BT lijkt ons de juiste integrator van cloud services om ons routeplan uit te stippelen en onze visie concreet uit te werken", aldus Chris Borremans, CIO van Komatsu Europe.

Concreet zal BT zorgen voor het ontwerp, de implementatie en het beheer van het hybride netwerk (en gerelateerde IT-diensten, aangepast aan het tijdperk van de cloud) waarbij het IP Connect Global-aanbod  van BT gecombineerd wordt met zijn hybride dienst (hVPN) voor de kleinere implementaties.

Deze nieuwe infrastructuur zou de werknemers die in de kantoren werken, beveiligde toegang moeten geven tot het interne netwerk van het bedrijf via het internet.

Het voice verkeer van de 1.100 werknemers van Komatsu zal omgeleid worden via de gecentraliseerde dienst BT One Voice SIP trunking, dat zo de traditionele voice diensten vervangt door voice over IP technologie (VoIP).

Show More
Back to top button
Close
Close