Het Internet of Things vertegenwoordigt 20% van het professioneel gebruik van de cloud

Iets meer dan 20% van het professioneel verkeer in de cloud zal gegenereerd worden door toepassingen van het Internet of Things. Het IoT zal trouwens een gigantische hoeveelheid data genereren, maar zal die niet noodzakelijkerwijze opslaan in datacenters of clouds.

post-image-3

Het IoT zal in 2020 een 600 zettabytes per jaar vertegenwoordigen, wat 275 keer meer is dan het voorziene verkeer van datacenters naar eindgebruikers of toestellen, en 39 keer meer dan het totale verkeer van de datacenters, zo wordt geschat in een recent rapport gepubliceerd door netwerkspecialist Cisco (Annual Global Cloud Index).

Een deel van het verkeer is onder andere afkomstig van connected cars. Dit jaar hebben bijvoorbeeld POST Luxemburg en Peugeot-Citroën 1,1 miljoen slimme auto`s verbonden met het IoT platform van Cisco, Jasper. De fabrikant zit daarmee onder andere Ford, General Motors, Tesla en Volkswagen dicht op de hielen.

Video en sociale media van hun kant leiden eveneens tot een sterke groei van het thuisgebruik van de cloud. Het gebruik van cloud computing door gebruikers evolueert 3,5 keer sneller dan dat van bedrijven, zo blijkt uit het rapport. Cloud computing bij particulieren zal 28% van het totale cloudverkeer bereiken tegen 2020, terwijl het in 2015 nog maar goed was voor 21%.

Wij gebruiken steeds meer video-on-demand diensten bij Proximus, Telenet en Voo. Tegelijkertijd zijn diensten zoals Netflix erg populair. In 2020 zal streaming video 34% van het totale cloudverkeer uitmaken bij particulieren, terwijl het in 2015 nog maar goed was voor 29%.

Het aandeel van de sociale media, waar wij tonnen video`s en foto`s delen, zal 24% bereiken van het totale cloudverkeer door particulieren in 2020, tegenover 20% in 2015. Wat het opslaan van data in de cloud betreft, wij zullen in 2020 gemiddeld 1,7 gigabyte per maand opslaan, drie keer meer dan in 2015.

Het onderzoek voorspelt dat over vijf jaar één miljard meer mensen gebruik zullen maken van persoonlijke opslagdiensten in de cloud, wat een stijging is met 12%.

Show More
Back to top button
Close
Close