De belangrijkste problemen die de efficiency van bedrijven in de weg staan.

Oracle publiceert een onderzoek dat aantoont dat het huidig functioneren van tal van bedrijven hen verhindert om efficiënt samen te werken. En het identificeert de belangrijkste problemen die de efficiency van platformen in de weg staan…

post-image-3

"Als de Belgische bedrijven een maximaal voordeel willen halen uit de cloud, en willen slagen in het digitale tijdperk, dan moeten zij leren om efficiënter samen te werken", zo onthult een studie, gepubliceerd door Oracle onder de naam "IaaS: building a business that innovates".

Het onderzoek wou de manier bestuderen waarop de Belgische en Europese bedrijven de cloud benaderen, en de organisatorische problemen identificeren die een impact hebben op hun vermogen tot innovatie. De conclusie van het onderzoek: de bedrijven moeten hun collaboratief functioneren verbeteren.

"Het is absoluut nodig dat de bedrijven de manier wijzigen waarop zij werken, als zij erin willen slagen om in de cloud te innoveren. Maar zij moeten zich ook bekommeren om de gebruikte technologieën".

Oracle kon de belangrijkste problemen identificeren die de efficiency hinderen van het platform-model dat momenteel door de Belgische bedrijven gebruikt wordt, te beginnen met de integratie van de gebruikte diensten (47%), vertraging bij de implementatie (47%) en de slechte integratie van toepassingen (47%); al deze zaken hebben een negatieve impact op de efficiency en de snelheid van de innovatie.

Buiten het beheer van de Shadow IT (40%) liet dit onderzoek toe om andere obstakels te identificeren voor de adoptie van een geïntegreerde aanpak van de cloud, die de samenwerking zou vergemakkelijken: het disfunctioneren tussen infrastructuren (20%), de verhoogde beveiligingsrisico`s (33%), de verhoging van de kosten (47%) en de berekening van de return on investment (17%).

Show More
Back to top button
Close
Close