Hoe  de cloud de bedrijven stimuleert

Bedrijven die de cloud adopteren, vertonen een concurrentieel voordeel op de andere, zo blijkt uit een onderzoek van Frost & Sullivan. Zij zouden een snellere groei kennen en een efficiëntere internationale expansie.

post-image-3

Een onderzoek, uitgevoerd door Frost & Sullivan Research, toont aan dat de meeste Europese bedrijven die minstens één cloud applicatie geïmplementeerd hebben voor het beheer van hun basisactiviteiten zoals boekhouding, het beheer van hun klantrelaties (CRM) of ERP, een duidelijk concurrentieel voordeel hebben op de andere bedrijven.

Het onderzoek was gebaseerd op een panel van meer dan 600 hooggeplaatste IT-beslissingnemers afkomstig uit verschillende sectoren in heel Europa. Het toont tevens aan dat deze bedrijven gemakkelijker en efficiënter hun groei kunnen voeden door hun middelen wereldwijd in te zetten.

Uit de resultaten van het onderzoek komen nog andere belangrijke elementen naar voor:

  • De bedrijven gaan van start met de cloud voor traditionele applicaties voor het beheer van productiviteit, CRM, voor samenwerkings- en financiële tools.
  • In het Verenigd Koninkrijk is de proportie van organisaties die hun belangrijkste beheertoepassing in de cloud uitrollen gestegen van 40% in 2014 naar 62% in 2016.
  • Zelfs al wenden de bedrijven zich tot cloud-toepassingen, velen van hen worden nog altijd geconfronteerd met dezelfde uitdagingen die zij tegenkwamen bij de integratie van hun uiteenlopende toepassingen on-site. Zo geeft 65% van de respondenten toe problemen tegen te komen bij de integratie van hun front en back office applicaties.

"De bedrijven wenden zich tot de cloud omwille van zijn wendbaarheid, zijn schaalbaarheid en flexibiliteit, en plukken er de vruchten van doordat zij innoverende producten en diensten kunnen aanbieden die de economische wereld transformeren", zo legt Mark Woodhams uit, SVP en Managing Director EMEA bij NetSuite.

 

Show More
Back to top button
Close
Close