Eaton lanceert open source monitorsoftware voor datacenters

Nieuwe IPM-infrastructure biedt IT-managers een beter zicht op de datacenterinfrastructuur.

post-image-3

Eaton introduceert een nieuwe monitoringsoftware voor datacenters die IT-managers een holistisch beeld geven van de infrastructuur van hun IT-installatie. De nieuwe Intelligent Power ManagerTM (IPM) Infrastructure zorgt ervoor dat operators van IT-ruimtes en datacenters de meetgegevens betreffende stroom, omgeving en fysieke vermogens van datacenters snel en eenvoudig beter kunnen begrijpen en bewaken binnen de context van hun IT-infrastructuur. Met behulp van deze informatie kunnen IT-managers vervolgens wijzigingen plannen, anticiperen op uitdagingen, en intelligente beheerbeslissingen nemen om de efficiëntie te verhogen en de bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

 

“Met ons nieuwste aanbod kunnen organisaties hun systeemimplementaties en de operationele prestaties verbeteren via bewaking en sturing. In plaats van een silobenadering door de meetgegevens van de stroom, de ruimte en de omgevingsomstandigheden afzonderlijk te beheren en te bewaken, kunnen ze nu kiezen voor een holistische benadering via een meerlaags en software gestuurd beheer- en stuurmodel dat onderling tussen deze verschillende gebieden communiceert,” vertelt Dennis O’ Sullivan, Datacenter Solutions Operations Specialist bij Eaton. “Hierdoor kunnen operators beter onderbouwde beslissingen nemen over lange termijn verbeteringen aan het ontwerp van het datacenter. Indien nodig, kunnen ze ook meteen tactische actie ondernemen.”

 

Eén van de eerste gebruikers van IPM-infrastructure is de host- en telecomoperator Webaxys, die de technologie heeft toegepast in zijn recent geopende datacenter in Saint-Romain de Colbosc in de buurt van Le Havre, Frankrijk. Emmanuel Assié, CEO of Webaxys, geeft commentaar: “IPM-infrastructure heeft ons meer zicht op onze racks gegeven, in het bijzonder voor wat betreft het stroomverbruik en het beschikbare vermogen. De gebruikersinterface is absoluut intuïtief, wat betekent dat onze technische teams en onze klanten de status van hun IT-ruimte snel en gemakkelijk kunnen controleren.”

 

De software IPM-infrastructure is gebaseerd op het open source-project 42ITy™ waardoor leveranciersneutrale gegevens kunnen worden geregistreerd en geïntegreerd met producten van andere leveranciers. De software is ingebouwd in een Eaton Intelligent Power Controller en is snel en gebruiksvriendelijk. De compacte, 1U hoge en een halve unit brede controller is voorzien van een uitgebreide set ethernet poorten, seriële verbindingen, USB-poorten en I/O-proceskanalen.

 

Al deze gegevens kunnen worden bekeken via een intuïtieve en snelreagerende webinterface waardoor snel kan worden ingespeeld op gebeurtenissen, en de gemiddelde tijd tot reparatie kan worden verminderd. De gegevens kunnen eveneens worden geleverd aan andere netwerklocaties en softwareomgevingen en/of kunnen worden geconverteerd in gebruiksvriendelijke trendindicatoren en grafieken waardoor operators over een bepaalde periode een beter inzicht krijgen in de capaciteit van de IT-ruimte of het datacenter.

 

Hoewel IPM-infrastructure beschikbaar is als afzonderlijk product, biedt Eaton het systeem eveneens aan als geïntegreerd component van de uitgebreide drielagenstrategie voor IT-ruimtes en datacenters. De eerste laag verwijst naar de fysieke infrastructuur zoals de Intelligente stroomvoorziening van Eaton (UPS-en, stroomverdelingsunits, IT-racks). IPM-infrastructure is de tweede laag, gericht op operationele prestaties. De derde laag, bedoeld voor gebruik bij virtualisatie en cloud-platforms, wordt geleverd door de bestaande IPM-software van Eaton. Dit pakket kan worden geïntegreerd met IT-omgevingen zoals VMware. Het biedt de mogelijkheid om de stroomvoorzieningsapparaten te bewaken en te beheren via het virtualisatiedashboard en vooraf gedefinieerde en gebeurtenisgestuurde beleidsregels te activeren waaronder de live migratie van virtuele machines naar een back-uplocatie of cloud.

 

IPM-infrastructure zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor kleinere IT-toepassingen van maximaal tien racks. Een versie voor grotere toepassingen wordt in 2017 verwacht.

Show More
Back to top button
Close
Close