Tech Data neemt het IT-filiaal van Avnet over

De Amerikaanse verdeler van IT-oplossingen heeft officieel de verkoop bekend gemaakt van zijn IT-filiaal aan Tech Data voor 2,6 miljard dollar. Het bedrijf hoopt zo zijn activiteiten te vergroten op de dynamische markt van de distributie voor grote accounts.

post-image-3

Avnet, waarvan de lijn van IT-diensten in concurrentie was met die van Tech Data, heeft beslist om zijn IT-filiaal te verkopen voor 2,6 miljard dollar, wat neerkomt op ongeveer 2,3 miljard euro. De transactie biedt de twee bedrijven onmiddellijk de kans op zich opnieuw te concentreren rond hun core business en hun beider strategie te consolideren.

De overname laat gigant Tech Data tevens toe om in de toekomst in 35 landen te werken, tegenover 21 nu en om uit te kijken naar een zakencijfer dat op 35 miljard dollar geschat wordt, waarvan 53% afkomstig uit Europa.

Het bedrijf Avnet van zijn kant heeft bekendgemaakt dat het een meerwaarde van 3,75 tot 4,75 dollar hoopt te realiseren per aandeel na het verloop van de operatie die voorzien is voor het eerste semester 2017.

"De verkoop van  detechnologische oplossingen was de beste beslissing die wij konden nemen voor onze werknemers, klanten, leveranciers en aandeelhouders", zo bevestigde William Amelio, CEO van Avnet.

"Deze transactie stuwt ons vooruit naar de rang van de belangrijkste IT-verdeler ter wereld, in staat om producten van het datacenter tot de  huiskamer te leveren", zo verheugde zich Bob Dutkowsky, CEO van Tech Data.
 

Show More
Back to top button
Close
Close