Buffalo ontwikkelt zijn kanaal in België

Bekend in Azië en in de Verenigde Staten voor zijn routers en NAS, genoot Buffalo nog steeds niet over een grote bekendheid in België. Een kantoor werd geopend in Nederland om voor de Benelux te zorgen, en het team wil dus in België een deftig kanaal ontwikkelen. Interview met Valery GIORZA, Marcom voor Zuid-Europa en Fabien Rousseau, Marketing Manager EMEA.

post-image-3

Je hoeft enkel om de Belgische website van Buffalo te gaan zien, om te constateren dat er maar één retailer is in de “store locator tool” : MediaMarkt.  En met wat extra te zoeken vindt men nog een paar e-shops die naar het merk verwijzen.  Het nieuwe team zal dus veel werk hebben. 

(Weinig) aanwezig in België sinds 3 jaar, heeft Buffalo een logistiekcentrum gelegen in Waalwijk, Nederland.
Zijn naam laat het niet vermoeden, maar het is een Japans bedrijf, opgericht in 1978, die zijn eerste succes kende met de ontwikkeling van een buffer voor printers. Sindsdien, bedraagt de zijn omzet $ 1,6 miljard, waarvan 80% van de omzet in Japan gebeurd.  Maar sinds de Tsunami, komt de groei voornamelijk uit de VS en uit Europa. Volgens Valery GIORZA, worden de grote landen al goed opgevolgd en België ontwikkelt zich beetje bij beetje.

Twee distributeurs

Om zich te ontwikkelen benoemde Buffalo twee :  Copaco en Ingram Micro. De retail wordt momenteel door MediaMarkt en Saturnus verzekerd. De online winkels zijn Centralpointe.be en cool blue.  We vonden ook LDLc en Pixmania gevonden. Voor de B2B, is er nog geen specifieke distributeur. Nog niet.

Althans beweert Bufallo een volledig indirecte marketing model te hebben.  In grote landen zoals Frankrijk, worden sommige detailhandelaren benaderd door de Tier1 zonder de distributie te moeten benaderen- dit is het geval van Auchan - maar dat zal nog niet het geval zijn in België. 

Buffalo verdedigt het imago van een onderneming "die niet de goedkoopste wil zijn” leggen beide directeurs uit: " Ze wil betrouwbaarder en eenvoudiger te installeren zijn" De doelgroep van Buffalo zijn de kleine en middelgrote ondernemingen in de B2B en de Soho en de consumenten in B2C.  Deze laatste is voor 80% verantwoordelijk van de omzet.

De NAS en de routers

Een soort Japanse Belkin, Buffalo België richt zich op twee reeksen: de NAS en de routers.
Volgens de fabrikant, zal de opslagmarkt groeien met 40% per jaar tot 2014, en Europa zal de belangrijkste NAS Consumer worden.  Fabien Rousseau legt verder uit: “Onze kacht is om volledige NAS-producten te verkopen via MediaMarkt als basisproducten, maar met betere garantie. 

Buffalo rekent op de NAS als een veilige back-up instrument: "De NAS-markt groeit in Europa en hoe meer mensen de NAS-producten kennen, hoe meer ze gebruik maken van een dual-drive configuratie die als RAID1 versie verkocht wordt voor de mirroring van gegevens.  De Franse Auchan keten verkoopt meer NAS-producten met een dubbele configuratie. "

Onder de NAS-producten die zich onderscheiden is er de  SSD-drive met dubbele USB 3.0 en Thunderbolt.
De LinkStation Mini bevat een 2 HDD Raid 0 of 1 zonder ventilator voor een stille gebruik.
De wat grotere LinkStation Duo Raid 0 of 1 is DLNA-gecertificeerd, Bittorrent klant.  Het LinkStation heeft een functie Auto / On / Of voor de Ethernet-poort die zo de driver kan starten.  De NAS wordt geleverd met 5 gebruikerslicenties.

In de high-end reeks van NAS voor de kleine en middelgrote ondernemingen, staat de TeraStation 5000 toe om de drivers te  verwijderen in de hotswap-modus. Het TeraStation  heeft twee gigabit connectoren om twee netwerken te bedienen en een USB 3.0 maak het mogelijk om externe media te verbinden. Startprijs: 500 euro met twee schijven, en een back-up-licentie voor 10 computers. De Apple gebruikers gebruiken Time Machine. En dit gratis.
Voor zijn routers, kiest Buffalo voor de snellere  802.11ac norm, zelf al is deze nog in ontwikkeling.

Buffalo routers bieden vereenvoudigde oplossingen en configureerbare firmewires voor zowel de casual gebruikers als voor de configuratie experten.   Onder hen, de AirStation 1750 router als dual-band (2,4 GHz en 5 GHz 450 Mbps bij 1,3 Tb)


In België zoekt Buffalo naar nieuwe resellers.

 

Website voor de Buffalo partners: http://partner.buffalo-technology.com/login.asp?lang=1&lTitle=English

 

Facebook pagina:  https://www.facebook.com/BuffaloTechBeNeLux

Show More
Back to top button
Close
Close