Sterke prestatie creëert basis voor uitbreiding bij Exclusive Networks Group

Sterke prestatie creëert basis voor uitbreiding bij Exclusive Networks Group: Groei in alle regio’s en sterke prestatie van de beveiligingsportfolio bieden 30% jaar-op-jaar-groei in 2012 en leggen een basis voor vernieuwde acquisitieactiviteiten

post-image-3

Exclusive Networks Group heeft vandaag zijn resultaten bekendgemaakt waarbij omzet en winst voor 2012 boven verwachting zijn. De sterke prestatie heeft het management en de investeerders het vertrouwen gegeven de ambitieuze uitbreidingsplannen van het bedrijf openbaar te maken, waarbij wordt gestreefd naar een jaaromzet van € 1 miljard in 2017. De resultaten laten in het afgelopen jaar een omzetstijging zien van € 214 miljoen tot € 279 miljoen. Ebitda bleef sterk en ligt boven het marktgemiddelde. Omzet- en winstcijfers lagen beide boven het streefcijfer.

“We zijn 2012 begonnen met een gedurfde verklaring dat het het Jaar van de SuperVAD was”, aldus Olivier Breittmayer, CEO van Exclusive Networks Group. “Onze intuïtie is juist gebleken dat ons model van een single touch distributeur met een toegevoegde waarde, die op diverse markten actief is met onafhankelijke en ondernemingszin geleide bedrijfseenheden, het juiste model is voor de moderne Europese markt. Ons succes geeft ons het vertrouwen, de ambitie en de drive onze groei te continueren met als doelstelling een omzet van € 1 miljard in 2017. Met de structuur en het team waarover we beschikken, een portfolio van leveranciers die uitblinken in het vandaag leveren van de technologie van morgen, en een sterk bedrijfsplan, is deze doelstelling haalbaar.

We willen vanaf 2013 een lange-termijn-CAGR van 20% handhaven en willen dit bereiken door middel van de evolutie van onze zakelijke portfolio samen met een strategisch programma van verdere acquisitie. Het aanhoudende succes en ambitie, zoals in ons bedrijfsplan is neergelegd, heeft een nieuwe fondsronde veiliggesteld om dit proces van onze belangrijkste investeerder Omnes Capital (voorheen Credit Agricole) te ondersteunen. Voor onze leveranciers en wederverkopers ziet de toekomst er bijzonder positief uit omdat we blijven investeren in de infrastructuur van de systemen en diensten om `echte` waarde aan nieuwe en opkomende leveranciers te blijven aanbieden en tegelijkertijd te voldoen aan de groei- en marktuitbreidingsambities van de leveranciers in onze kernportfolio.”

Hoogtepunten voor 2012 waren de fenomenale prestaties in de Engelse markt waar de omzet ten opzichte van 2011 steeg met 24%, en de DACH-regio die een omzetstijging van 41% te zien gaf. Bovendien zijn de omzetten in alle regio’s ten opzichte van 2011 gestegen. Ook bijzonder was het succes van de beveiligingsportfolio van de groep, aangevoerd door Fortinet en Palo Alto Networks. De omzet uit de Fortinet-activiteiten was ten opzichte van 2011 met bijna een kwart gestegen.

Barrie Desmond, Director Marketing & Global Accounts bij Exclusive Networks Group voegt hieraan toe: “We beschikken over alle elementen om de huidige, groeiende markt te bedienen en het bedrijf vooruit te helpen. Onze leveranciers overtreffen de markt terwijl onze groep resellers hebben ingestemd met het concept van de Smarter Social Enterprise en dit gebruiken als een stappenplan om de omzet te vergroten in onze vier belangrijkste groepen Cloud, Security, Mobility en Big Data. Hun succes is ons succes. Aanhoudende natuurlijke groei is zeker vol te houden en we zullen er met onze leveranciers en wederverkopers hard aan werken die groei ten behoeve van ons allemaal te creëren.”

Exclusive Networks Group is actief in meer dan 14 landen. 2012 was een druk jaar met de volledige integratie van het Duitse bedrijf en de opening van een Zwitsers kantoor om de activiteiten in de DACH-regio af te ronden. Bovendien vond in deze periode de introductie plaats van fantastische nieuwe leveranciers, waaronder Arbor Networks, LogRhythm en Nimble Storage, terwijl tegelijkertijd de vertegenwoordiging met de groepen Aerohive Networks en Infoblox naar nieuwe regio’s werd uitgebreid. De groep kan bogen op 4200 wederverkopers en heeft 310 man in dienst.

Show More
Back to top button
Close
Close