De tien trends die de IT-wereld zullen markeren in 2013

Elk beginnend jaar opnieuw laat iedereen zijn eigen prospectief onderzoekhoren.   Ook EMC  heeft deze oefening gedaan en isoleert de tien trends diehet IT-beheer de komende 12  maanden zullen  beïnvloeden .

post-image-3

1. Het creëren  van waarde vervangt het argument van  de "besparingen"

Tot op heden waren de meeste IT-afdelingen niet gebonden  aan waarde creatie. Dit is nu wel het geval en de lopende transformatie zal een hoogtepunt bereiken in 2013.


2. De digitale businessmodellen prevaleren over de parameters waaruit ze bestaan

Het acroniem SMAC (sociaal, mobiel, analytics, cloud) verzamelt  alle onderwerpen met een rijzende populariteit. De gelijktijdige uitvoering van de verschillende SMAC elementen  leidt tot een nieuw digitaal business model.


3. De Management teams moeten digitale modellen leren beheersen

Vaak beschikken managers niet over voldoende kennis om te evalueren hoe technologieën kunnen worden geïmplementeerd binnen hun bedrijf. Om daar gebruik van te kunnen maken, is het essentieel dat ze begrijpen wat de technologie kan betekenen voor een bedrijf.


4. De werknemers zullen volledig mobiel worden, met of zonder de IT-afdeling

De meeste IT-afdelingen beschikken nog niet over de nodige middelen om het verbruik van mobiele diensten door werknemers te beheren. In 2013 echter zullen de IT-afdelingen willens-nillens professionele mobiele omgevingen moeten ontwikkelen. De keuze bestaat niet meer.


5. Een nieuwe golf van analytische specialisten

De bedrijven maken gebruik van data-analyse om elk voordeel te kunnen benutten. De komst van nieuwe technieken zoals  de analyse "as a service" gaat gepaard  met het  opkomen van opleidingen die uitleggen hoe deze nieuwe middelen kunnen worden aangewend in de praktijk.


6. De IT-afdelingen richten zich op de analyse van "big data"

De IT-afdelingen zullen analyse-oplossingen voor Big Data benutten om hun processen te optimaliseren. Zij zullen op die manier in staat zijn om efficiënter  te reageren op vermogenspieken  of om proactief mogelijke glitches in de dienstverlening op te sporen.  De pioniers zullen de security professionals zijn, gevolgd door de applicatie- of infrastructuurbeheerders.


7. Grotere flexibilteit bij het ontwikkelen van apps

De "Grote” toepassingen resulteren in een gebrek aan flexibiliteit om aan de behoeften van een bedrijf te kunnen voldoen. Vandaag de dag, is het gemakkelijker om een toepassingsidee om te zetten in een prototype.  De Apps zullen zich op grotere schaal verspreiden in de bedrijven.


8. Alles wordt omgezet in software objecten onder de vorm van service

Gebruikers wensen software te gebruiken wanneer nodig. Een groeiend aantal IT-leveranciers zullen het concept om diensten, die aangeboden worden door een dynamische set van virtuele resources en verbruikt worden als een flexibele dienst, adopteren.


9. Een nieuwe benadering van de veiligheid

De beveiligingsmaatregelen zijn niet voldoende efficiënt.  Nieuwe modellen zullen ontstaan op het gebied van cyber security. Terwijl in 2012 de nood hiervoor werd benadrukt door de leveranciers, zal in 2013 de vraag hiervoor ook gesteund worden door de gebruikers.  En in het bijzonder… door de overheid.


10. De gegevens groeien sneller dan de opslagcapaciteit

In 2013 zal de opslagcapaciteit een tekort vertonen. En aangezien de opslag vaak gezien wordt als een bron van kosten, is het nodig te bepalen welke gegevens waarde hebben en waar men wenst in te investeren.

Show More
Back to top button
Close
Close